+

ورود | ثبت نام

شماره همراه خود را وارد نمایید

captcha

ورود

رمز عبور را وارد نمایید

ورود با کد پیامکی >>

ورود

کد دریافتی را وارد نمایید

زمان باقی‌مانده: ثانیه

ثبت نام

اطلاعات را وارد نمایید

زمان باقی‌مانده: ثانیه

گزارش آزمون 21 خوشنویسی با خودکار

 

آزمون خوشنویسی با خودکار شماره 21 در مرداد ماه سال 96 برگزار شد و طبق روال همیشه متونی انتخاب شد و شرکت کنندگان مجاز به انتخاب یکی از این متون به دلخواه خود بوده و با دست خط خود در آزمون شرکت نمودند. عوامل متعددی در کسب امتیاز نقش دارد که می توان به ترکیب زیبا و نوشتن صحیح حروف و کلمات اشاره کرد.

 

متن های انتخاب شده برای آزمون شماره 21

 

—–در نگاهت همه‌ی مهربانی‌هاست . قاصدی که زندگی را خبر می‌دهد و در سکوتت همه‌ی صداها فریادی که بودن را تجربه می‌کند … ( احمد شاملو)

—– در بنفشه زار چشم تو من ز بهترین بهشت ها گذشتم . بی تو به اوج حسرتی نگفتنی رسیده ام . ای نوازش تو بهترین امیدِ زیستن ؛ در کنار تو من ز اوج لذتی نگفتنی گذشتم (‌فریدون مشیری)

—– چشمانت را نمی فهمم هیچ وقت ارتباط برقرار نکردم با هنرهای مفهومی ! با من سنتی به زبان ساده ی نوازش؛ با دستانت ! حرف بزن … (‌عباس معروفی)

—–برای هیچ متعصبی دلیل نیاور! با او مجادله نکن،او جبهه می گیرد . کسی که جبهه گرفت دیگر فکر آموختن نیست بلکه به فکر پیروزی است. بگذار او خودش کنجکاو شود و عقایدش را نقد کند. تنها به او دو کلمه بیاموز؛ شک کن این آغاز تغییر است ( چرچیل) 

 

 

نکات آموزشی بر روی دست خط شرکت کنندگان

 

بر روی دست خط تعدادی از شرکت کنندگان نکات مهمی مطرح شد که می توانید با مطالعه و یا دانلود فیلم آموزشی، استفاده مفیدی از این آموزش ببرید. هدف کلی از برگزاری این آزمون ها افزایش انگیزه و آموزش خط تحریری است. نظر به اینکه با انجام درست تمرین ها و نکته های گفته شده در تصحیح خط شرکت کنندگان شاهد پیشرفت روز افزون در این مسیر باشیم.

 

آموزشگاه خط و قلم امید وار است که با برگزاری این آزمون ها و راهنمایی شرکت کنندگان و هنرجویان قدمی برای کمک به آسان نویسی،درست نویسی و خوانا نویسی بردارد.

 

در خط شکسته دو طرز عمده محسوس بوده است. : ساده وروشن و پیچیده و درهم

شکسته از نظر سرعت در نوشتن کاربرد زیادی دارد و همچنین خطی است ظریف، زیبا و چشم نواز و حرکت دست در آن آزاد تر است.

 

باید بین حروف در کلمه و در مرحله بعد بین کلمه تا کلمه ی بعد فاصله مناسب رعایت شود. (دیده می شود که کلمات خیلی نزدیک و یا خیلی دور نوشته شده اند.) حروفی که دارای کشیدگی پیاپی و پشت سر هم هستن باید در یک راستا وهماهنگ با هم باشند تا بر زیبایی نوشته بیفزایند.

 

برای حفظ توازن سطر در نوشته باید پراکندگی کلمات در ابتدا، اواسط و انتهای جمله به یک میزان و هماهنگ

 باشد.

 

در خط شکسته اتصال دو حرف به هم بدون ایجاد هیچ زاویه ای و با دور زدن است.(در اتصال “ر” به “الف” حرف “ر” را کمی کشیده تر و محل اتصال را با دور زدن جمع می کنیم.)

 

 

نکاتی که در تصحیح خط نستعلیق فراوان دیده شد :

 

خط نستعلیق تحریری از همه ی شرایط زیبایی برخوردار است از جمله اعتدال، موزونی، متانت، استواری، دایره های ظریف و موزون، تناسب، حسن ترکیب و هماهنگی ذوق و سلیقه ی ایرانی. بنابراین نستعلیق خطی ست باقاعده که در آن کلمات دارای اندازه های معین هستند.

 

انتهای هر سطر، خط و یا جمله باید به سمت بالا هدایت شود.

 

انتخاب درست و مناسب حروف کشیده در جمله به زیبایی ترکیب و چشم نوازی آن کمک شایانی می کند. (هیچ گاه در جمله ازدو حرف کشیده و پشت سر هم استفاده نمی شود.) انتخاب نوع ترکیب و چیدمان جملات و حروف در نوشته یکی از نکات و اصول زیباییست که رعایت آن بسیار توصیه می شود.

 

باید دقت شود که در حروف دو حرفی و کلمات کوچک محل اتصال دو حرف چگونه است و آیا به درستی تحریر شده است. حذف فضای خالی و فاصله های نامتوازن بین کلماتدر زیبایی نوشته موثر است. باید دقت کرد که تمام حروف دوار با یک دور یکسان و مساوی و با رعایت تناسب بین آن ها نوشته شوند.{ن ل ح ج ی}

 

تصحیح شماره 1 آزمون 21

 

تصحیح شماره 2 آزمون 21

 

نظرات
برای نظر دادن لطفا ابتدا وارد شوید